Veel mensen genieten van seks. Dit vormt tevens ook een belangrijk onderdeel in een liefdesrelatie. Maar wat als je niet van seks kunt genieten? Leg je je er dan bij neer óf zoek je naar een oplossing? In deze blogpost lees je wat je kunt doen wanneer je een erectiestoornis hebt. Zo kun je weer als vanouds van seks genieten!
Wat is een erectiestoornis?
Een erectiestoornis komt voor bij mannen met een penis. Vaak is het zo dat ze moeite hebben met het krijgen of behouden van een erectie. Hierdoor blijft de penis te slap, of blijft een erectie helemaal uit. Mannen ervaren een erectiestoornis vaak als erg vervelend. Ze hebben het gevoel hun partner tekort te doen en kunnen er erg onzeker van worden. Het onbezorgde gevoel dat ze voorheen hadden tijdens de seks kan geheel verdwijnen. Zo wordt seks bij sommige mannen zelfs iets om uit de weg te gaan of tegenop te zien. Erg zonde, want voor dit seksuele probleem is vaak een oplossing te vinden.
Zo ontstaat normaal gesproken een erectie
Normaal gesproken ontstaat een erectie als volgt; wanneer je als man seksuele opwinding ervaart, komen er stofjes vrij in je hersenen. Deze stofjes sturen signalen naar de zenuwbanen van je penis. Hierdoor begint er meer bloed te stromen naar de zwellichamen van je geslachtsdeel waardoor deze groeit en stijf wordt. Om je erectie te kunnen behouden, zorgen je aders ervoor dat er even geen bloed wordt afgevoerd. Zo kun je genieten van een stevige en tijdelijk blijvende erectie. Wanneer mannen niet in staat zijn om een erectie te krijgen of hun erectie te behouden, gaat er vaak iets mis in dit proces. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben. Je kunt erectiemiddelen zoals kamagra online kopen zonder recept of vandaag nog cialis bestellen morgen in huis. Ontdek zelf het effect!
Verschillende oorzaken van het uitblijven van een (goede) erectie
Het uitblijven van een goede erectie, kan meerdere oorzaken hebben. Soms is het probleem medisch en soms psychisch van aard. Vaak is er sprake van erectiestoornissen bij; suikerziekte, ziekten van de hersenen of zenuwbanen, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, ziekten van de nieren, infecties bij de urinewegen of geslachtsorganen, een trauma aan het kleine bekken of bij roken, overmatig alcoholgebruik, te weinig lichaamsbeweging en/of overgewicht. Veel voorkomende psychische oorzaken kunnen zijn; zorgen over lichamelijke veranderingen, bang zijn om niet goed te kunnen presteren, veel stress in het dagelijkse leven, bang zijn om je (bed)partner pijn te doen tijdens de seks, ingrijpende levensgebeurtenissen die impact op je maken zoals een scheiding, overlijden, of het hebben van een nieuwe partner.